Damp!

Skola, skola, skola känns som att det är det enda jag hinner med, har SO, engelska, spanska, och matte som ska göras den här veckan. Så vet inte hur mycket bloggning som det blir men något inlägg ska det bli :) Åkte till stallet och sköte Fari mockade och fixade. Hjälpte Agnes och städa hennes skåp men hon fick bara damp på mig och skrek Var faaan ska dom här var då!! Då fick hon fixa resten själv ;) Gick runt med Agnes hon hade inte damp nejdå! ;) Hon låg på golvet och skrattade när jag frågade vad hon skrattade åt sa hon: Jag är så rolig hahaha!!!
Kom hem och gjorde SO, måste nog gå och sova någon gång jag också om jag orkar vill säga :)


Hoppning 30/1

Hoppade ju igår och gick ganska bra. Vi vände rätt upp och hoppade studs sen ner i hörnet och svänga höger och följa spåret ett tag och sen hoppa ett räcke gjorde likadant i vänster fast hoppade ett oxer ist för ett räcke.
Han gick bra i början men han blev bara latare och latare ju längre vi hoppade och så var det den där vänster sidan som han vill tränga mot. När vi skulle hoppa studsen så fick jag sitta och driva ända fram till hindret men ändå stannade han för att han inte orkade hoppa. Fick fart på han iaf och han hoppade. Sista gången hoppade vi studsen oxern och sen räcket. Då stannade han på stutsen för att han inte ville gå snabbare men sen fick jag fart på han och han hoppade allt och han trängde inte till vänster, men jag ville ha höger tygel kortare för att jag svänga men då hoppar han inte så det var mitt fel också.

Man lär ju säg av sina misstag sägs de så får väl hoppas att det stämmer för är inte så värst nöjd.


manalie & Wanda ♥


<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/yyN5ik3_H5k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

lärt

faktiskt så har jag lärt mig grymt mycket utav att göra det nya temat. Änn har jag inte fått dit alla koder som ska vara på plats med ändå så är ju själva ''framsidan'' klar. Kommentations rutan är mörklila och jag har inte hittat koden vart jag kan ändra den.
'
Men de flesta koder har jag hittat. Headern fick jag ju göra om som var ganska synd för jag var nöjd med den förra. Men dens bredd var 1000 & den här bredden måste vara 315. Så att pressa ihop den där andra stackaren vore ju oxå synd.
'
Men om jag ska vara ärlig så ids jag inte göra en ny header på ganska så länge. Kanske i slutet/mitten på februari. Sen så kanske det blir en färg som passar med lila. För det finns ganska så mycket koder att ändra bara för att få en textil rosa. ex.
'
Aja, det blev ju ganska bra iaf. Efter allt mitt jobb med att bara koda om skiten. Har ju ändar hela inläggsidan med en massa blommor och hjärtan och sånt. -.- Men jag blev iaf nöjd, hoppas Ellen oxå belv det! :)


matchar två outfits

Matchar rosa & brunt.
Och orange och svart.
'
Tycker ni det matchar?




nytt

Nu är bloggen typ som helt ny. Ska ändra bilden & texten. Hoppas E gillar den annars byter vi tbx? :)
Vad tycker ni? Ska vi ha gammla temat eller nya?



tema

Hela söndagen & måndan har jag suttit och grejjat med ett tema. Men då måste headern bytas ut och så. För har inte riktigt hittat koderna som ändrar färgerna för det är en hel del koder man inte fattar ett dugg utav.
Så därför passar det ju bra att sitta och pyssla med det nu när jag är sjuk. Så vänta tills senare på dagen så är hela bloggen nyfixad. Sen får ni vänta nån månad kanske på en ny header för då måste jag sitta flera timmar och ändra om koder! ;) Tänkte bara så ni vet!

tävling


Dagen

Tjaa!! Har varit i skolan trååkigt som vanligt. Gick på stan med Linn en snabbis hittade inget, gick och fikade och pratade skoj skoj :) Gick till mommo och moffa sen ska äta här är här nu och jag blir tvingad av lillkusinen att lyssna på Eric saade, Danny eller Michael Jackson :) inte mina favoriter om man säger så. Ska till stallet sen hoppar ju så bloggar mer imon inge bra bloggning under helgen har de varit. Måste gå och äta nu.


Whit you I'm me. ♥

/ manalie ♥


Tjaba!

Stallet igår, sköte Fari mockade, spånade, tvättade vk+k, blandade maten som vanligt, myste och så tog in till middag och ut igen kom in vid igen tror jag var inte jag som tog in utan Eva. Hade stallpass också så var i stallet innan 8, mockade åt klubbisarna, spånade och gav lunchen, tog in klubbhästarna 12 och sen var vi klara. Mamma hade fiket också. Åkte hem vid 5.
Åkte till Manalie vid halv åtta, kollade på paranormal activity 3 och den var asgrym! Hände massor lätt värd att se! Gick till stallet vid tio hjälpte Manalie och mocka åt Clintan. Mockade åt Harry också och tvättade Cremens rumpa den var jätte skit smutsig och svampade bort intorkad svett inte mysigt. Åkte hem tre.




tååårta! ♥

Ska snart åka till min kusin som fyller år. Då blire att käka mycke tårta för sen är det ett tag kvar tills nån jag känner fyller år. Bloggar sedan mer nör jag kommer hem. Det blir inte att åka till Luleå till helgen. P kommer hem till oss ist. & då blire ju inge hööks heller. Men tänker ändå beställa ett limegrönt schabrak & ett JH schabrak.
Aja ses sen ! ♥

Yeeeeah! ♥

manalie & ellen goes fotomodeller! ♥

Nån gång måste man ju bjuda på sig själv!




Drömmm inte mardrömmar nu!



tjenistjenis!

Tycks om nya headern ? ;) Blev iaf nöjd! :) Vi bloggar mer imon eller till kvällen! Blir paranormal Activity 3 :o :D Tagga fett! Aja men ni får mer av oss imon! Puuuuss! ♥



bilder till Lowa!

Hejjdu länka mig oxå då ;)!








Hoppas du blev nöjd! :) Iphone har ju inte besta kvallan men ;)


Fin häst!

Hittade en jätte fin D-ponny på hästNet :)



Svartvit skäck född -99, 146 cm. En pigg och känslig ponny utan att vara het. Otroligt snäll i all hantering. Hon älskar att vara ute och tävla och visa upp sig, detta är en ponny som verkligen sticker ut i mängden. Vi har tävlat med vinster och placeringar upp till LA hoppning. Pga mitt hoppintresse har det bara blivit några enstaka dressyrtävlingar, dock med goda resultat tom LA.
Har med föregående ryttare gått FEI dressyr och MSV B fälttävlan, så kapaciteten finns inom alla grenar!! Otroligt lydig och mycket välriden ponny. Älskar att jobba och vill alltid göra rätt. En läromästare som lämpar sig till alla grenar. All utrusting följer med henne såsom en hopp och dressyrsadel, flertalet täcken och träns, benskydd osv.
Säljes med stor sorg pga övergång till stor häst.

Länk till annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=557679


Manalieejeklint goes Harrypotter !

Yeah, rubriken avslöjar ju typ allt!? Mm jag sitter och kollar världens bästa Harry Potter. Om jag ska vara ärlig så grät jag när sista delen kom för då är ju allt slut !:(
'
Imon blire stallet och att sova hoss Ellen! Ikväll blire nycket goooooodis! Mmmmmmm! Bloggar på datorn sen ! Ses :*
Xo manaalie!


GRATTIS!!!

Grattis underbara Agnes!! Du är grym ha en underbar dag! Käka så mycket tårta du bara orkar! Glöm inte bort hur awesome du är och man kan aldrig få för mycket av dig gryma underbara du!!












Gulliga du GRATTIS igen! :)

Xoxo Ellen och Manalie

.!?

Jag är urusel på att komma på vad jag ska blogga om och kan sitta i timmar, kan sitta i typ en timme och skriva och sen ta bort allt bara markera allt och ta bort allt. För det låter helt sjukt när jag läser igenom de jag skrev.
Lite som Manalie, så nu undrar jag vad vill ni läsa om? Dagen, hiss och diss, hurdana hästar jag gillar? Ja vad vill ni läsa om kommentera gärna så ska jag göra mitt bästa :) 
Jag tycker det är as jobbigt och läsa bloggar som försöker skriva ''professionellt'' eller som inte använder smilysar ja som skriver jobbigt helt enkelt. Gillar Nellie Berntsson för hon skriver roligt och inte jobbigt så man vill läsa mer, och så kan inte alla gilla hon heller. Vissa tycker väl hon är as jobbig och jag vet några som tycker hon är helt sjuk, men antingen så gillar man hon eller så gillar man hon inte så lätt är de så hacka inte upp dig på hon för hon är as cool! Aja nu kom jag ifrån ämnet men aja nu vet ni lite vad jag gillar för bloggar. Men kom ihåg och kommentera nu vad ni vill läsa om!


Ridkurs Tjorven 26/1

Fick Tjorven igår, han brukar springa över varje liten korn och i galoppen så kan man inte göra tempoväxlingar eller jo men bara öka för om man försöker sänka farten så bryter han av. Men så var han inte alls, han gick fint och i hyfsad fart.
Vi red slalom på ena lång sidan och sen en volt i hörnet, red till X en volt ut mot E, ut till fyrkantsspåret en volt i hörnet och börja om igen. Sen gjorde vi allt förutom slalomen för där fattade vi galopp och galopperade hela långsidan ner.
Tjorven var duktig drog bara ner en korn HAHAH! Kunde göra tempoväxlingar i galoppen, jag är nöjd med han helt klart! Jag gillar såna här övningar när man rider slalom och volter och ska få hästen att gå för skänkeln så den här övningen gillas!


Bild tagen härifrån


Ahmen seriöst!!

...

Bläää!

Igår var jag duktig och gjorde två tidsinställda men inget av dom hade publicerats. Så publicerade ett nu men de andra har försvunnit :((min Ipod hade lite små damp, så jag såg inte att dom hade publicerats ) bloggar med min iPod så blir inget långt inlägg! Red tjorven på kursen men skriver mer om det imorgon. Aja skriver imon :) //Ellen


- Never mind I find someone like you - ♥



? :O ? :D ? :S

My gaaaash! Vet inte riktigt om detta är ett seriöst inlägg, deephit, åsikts inlägg eller nått annat!? Kör på åsiktsinlägg. Hoffa vet inte om jag vågar skriva :o Eller vågar och vågar det är väll klart jag gör men ingen förstår ju nånsin mig.. Därför att när jag menar något så blire bara fel.
'
Alltså problemet är att när jag typ mockar i stallet så kommer jag på värsta feta inlägget i mina tankar. Jag vet precis vad jag ska skriva om och jag kommer på så bra meningar. Men när jag väl sätter mig framför datorn så poff är allt gone. -.- Ämen väntaa nu dethär är väll inge åsiktsinlägg? Men nu fåre vara de!
'
Varje gång jag skriver ett lååångt och bra inlägg så raderar jag det. Jag kan sitta framför datorn i 2h men ändå raderar jag allt och undrar varför jag ens ides börja skriva för det är ändå ingen som kommer förstå mig. Aldrig nånsin... Fast man vet ju aldrig, det kanske dyker upp nån med exakt likadant IQ som mig och försår allt!?
'
Sen vill jag också ändra mitt bloggsätt. Jag menar jag vill blogga som Nellie .. Typ.. Inte härma någon för jag får själv damp när någon härmar mig. Men jag vill inte vara allt för seriös för då blir bloggen ''torr'' och trist. Och jag vill att våra underbara,grymma & så fina besökare ska gilla sättet vi/jag skriver på.
'
Asså Nellie härmar ju PAOW med typ allt och så? Men jag vill inte härma Nellie. Jag vill bara vara mig själv. Men hon är ju ibland lite väääääl.. Men hon måste ju ändå vara AWSOME eftersom hon har jäkla många bess. Så för att man ska ha så underbara bess. så ska man oxå skriva och vara AWSOME!
'
Jag läser inte heller allas bloggar. Jag är själv helt CRAZY så varför ska jag blogga som någon trist helt vanlig person? Det är vad jag har gjort. Inte varit mig själv. För om man känner mig vet man vem jag är. Ex. Jag älskar hästar som dampar! FÖR att jag själv inte är nån ''ickedampande'' person. Jag äe helt gone ibland!
'
Å nu ska jag blogga som den person jag är. Annars går det inte att blogga. Asså..Ni fattar säker inget av vad jag skriver men jag måste ändå publicera! Because I missing a sometihing in my Brain.. Ni ser! Helt craazzy heey! Men det är jag, fortfarande bara jag!
'
Jag vill inte känna någon press på mig själv för att blogga helt perket utan jag vill blogga precis som jag vill! Och det ska jag för ni gillar mig mer än att jag ska vara någon annan. För jag skriver ju ändå för över 100 underbara beesss.!
'
Höhö, vilket stökigt inlägg xd MEN Jag är vem jag är! :D ♥
'
Ses! ♥

-c- ♥

Fixade allt med C idag. Gick för ett tag sen hem med mamma. - kallt - Idag blire inte nå långt ''dagen inlägg'' utan ni ska få er ett riktigt DeepShit! Hahaha! Om jag nu vågar publicera det!'
Bloggar mke mer sen jue!
Tagga för deepshit! :D ♥

HISSAR!

Hiss till dom här stövlarna! Tycker dom är grymt snygga, skulle gärna ha ett eget par :)



Hiss till den här kavajen också! Passar på både dressyr och hopptävling!




Hoppning

Blev inte många bra hopp bilder men har några från uppvärmningen, inte mitt fel att min kamera inte kan fota i ridhus måste köpa en ny :)
Fotade bara några för min kamera hade inte mycket minne kvar.


































Bilder till Amanda!

Bilder till Amanda, jag har fler men orkar inte fixa alla som blev bra för då skulle jag få sitta länge :) men några iaf kommer kanske några till någon annan dag när jag har lust








































Hoppning måndags Wanda ♥

Gick super på hoppträningen i måndags. Har lite bilde på Finaste ♥ Men jag kan ju inte avslöja alla blider för er för då så har jag ju inget att ladda upp senare ;) Men ni får iaf en att glo på!
Bild av snälla Jessica! :)

hiss

Just nu diggar jag beiget så blir en hiss! ♥

Onsdag 25 jan

Gick till stallet efter en galet normal tråkig skoldag! Fixader allt med Clintan och red som sagt ut efter det. Ryktade i 45 min efter det. Gosade och nattade. På med pyjamasen innan jag och Agnes åkte hem.

Nu hade jag tänkt att fixa några hiss & diss och en outfit. Sen lovar jag att jag SKA lägga in den där lilla bloggtävlingen xD


Uteritt Eastwood ♥

Red ut Clintan idag. Red runt sjön med Agnes & Foxy.

Mamma kastade upp mig. Sen så började han fjanta för nått.. Jag vet då inte vad men han vart iallafall rätt så rädd för något. Sen backade han in i en snödirva och höll på att sätta sig ner xD For sen iväg.

Travade lite men blev mest galopp eftersom han var så taggad. Skrittade & travade mest. Travade sen till ålderdomshemmet eller vad det nu är, iaf så fick han typ räserfräser och kutade in i Foxy som blev sup :p Sen började han plumsa ute i snön xD

For sen runt Malmia och skrittade av. Klappade och pussade! Grymt att få rida finaste ♥ Blir bara ännu mer roligt när han får sina små dampryck xD (y) ♥



Lady GAGA!

Älskar att lyssna på lady gaga på matten, jag sitter alltid med musik i öronen på matten och då spelas lady gaga VÄLDIGT mycket! Vissa låtar är bättre och andra sämre.





Mobil bloggar

Blir bara en snabb bloggning just nu. Red tjorven idag och jag lovar att de sög! Förresten, hoppningen gick bra igår. Red ju Wanda. Skötte clintan idag också.

Manaliiiiieee


Lamicell

Lamicell har flera saker som är snyggt och nu vill jag ha eran åsikt! Vad tycker ni om det här schabraket är det snyggt eller fult?




Ferrari <3

Bilder från 19/1

Alla bilder är fotade av Lotta
Har fler bilder men laddar inte upp alla nu


















Tjaa!

Förlåt för att jag inte bloggade igår men hann knappt hem innan jag skulle iväg igen :( aja ska skärpa till mig med bloggningen, imon ska jag göra spanskan och engelskan och Blogga. Ska även fixa bilder från hoppningen och till Amanda. Vet inte hur jag ska hinna för måste fixa inlägg till på torsdag också, men jag får vara snabb och duktig :)
Måste fota Ferrari och Harry någon dag också, men blir nog först nästa vecka. På lördag har jag stallpass, barnledning, fiket och så ska jag sköta. Så har mycket och göra då.




liiiiten bildbomb!






dåligt

Förlåt för våran super dåliga bloggning idag. Har varit i stallet hela kvällen och inte hunnit blogga. Imon så blir det nog att blogga senare på kvällen efter ridningen.

hissar

Hissar Hööks för stunden. Dom har fått in en massa nya finfina prylar! Tycker inte ni det?
logo

my gasshh!

Jag & Ellen bloggade inte igår, soory men vi hade fullt upp ;)
Iaf så skötte jag idag. Fixade allt med C. Tog in vid fyra.
Ikväll blire att fixa bildbomb på bästa sen göra en header, nya ''namnskyltar'' ska oxå fixas!
Aja ses en då :')

21/1 2011

Var öppet hus på stallet igår som sagt. Fixade allt med Ferrari och gick runt och såg glad ut. Skulle leda sista halv timmen men ingen som skulle rida då så behövde inte leda. Var ganska mycket folk och mycket aktiviteter.
Blev jätte fotosugen när jag kom till stallet så ringde dit kameran, Amanda och Rosa fick vara offer, fotade säkert 900 bilder hehe. Ne nu måste jag börja fixa bilderna till Amanda så de kommer nog en bildbomb ikväll :)




Manalie

Sov hos Manalie igår :) Vi kollade paranormal activity 2, den var inte nå läskig bara spännande. Pratade och kollade  ponnysar ;) Roligt hade vi och Manne hade damp hela kvällen och morgonen! Kom hem vid 11 och spikade tavlor. Fortsatte att fixa en ''film'' när Agnes och Amanda dampar ;) Ska sätta på Vampire diaries för de i fredags, och 19 så sitter jag också framför teven och kollar ponny akuten :) Juste måste fixa mina bilder på Fari och bilderna som jag fotade igår åt Amanda


Fari <3


ellen sover

Idag sover Ellen hos mig så bloggar tsm med henne sen! ;)
/m

Stallet

Jo som ni ser så ska jag ner till stallet vid tio. Har alltid undrat varför man säger att man ska åka ner till stallet? Men iaf ska ner dit och sköta Fari och leda på öppethus på stallet.

Alla som vill är varmt välkomna till stallet och kolla hur vi i stallet har de. Barn och vuxna från 5 år får prova på att rida, det kommer även vara rundtur i stallet , fika försäljning och en massa annat kul så om du är i kiruna kom förbi och kolla.

Sen åker jag väl hem, bilder från i torsdags kommer under helgen.





dåligt.

Kommer inte kunna uppdatera här på bloggen föränn på söndag. Så ni vet!

Fari <3

Fick rida fari igår också :) men bara lite lätt för han är ju som sagt lite svullen och varm i vänster fram. Så skritt och trav mest på rakt spår men även lite volter och sånt. Han var väldigt laaat gick inte alls framåt men de kan ha varit för att jag red utan spö och då blir han laat. Lotta var snäll och fotade så bilder kommer senare :)

Skötte han igår också fixade allt och pussade på han <3 :)

För er som inte vet så har jag bara en fast sköt dag, men jag brukar ju sköta andra dagar också. För alla skötare har en fast dag och sen tar vi när vi kan.
Så här brukar sköt dagarna se ut:

Måndag: Sara (fast)
Tisdag: Ellen
Onsdag: Anki
Torsdag: Ellen (fast)
Fredag: Sara
Lördag: Ellen
Söndag: Emma (fast)

Så här ser dom oftast ut men ibland sköter Emma tisdagar och på onsdagar så sköter jag ibland men oftast så har Anki han



Ridkurs Creme 19/1

Red Creme igår gick riktigt bra faktiskt! Vi värmde upp själva med volter i trav och skritt, försökte bara få hon och lyssna på skänkeln och gå framåt. Hon brukar vara en seg ponny, men hon var väldigt framåt. Sen så galopperade vi några varv. Vi delade upp ridhuset på två lite mindre fyrkanter och i varje hörn så gjorde vi en liten framdelsvändning, hon lyssnade ganska bra men hon ville inte flytta sista steget så jag fick trycka med spöt lite lätt. Hon gillar inte spöt så och kickar och sparkar bakut men om man inte bryr sig och bara rider på så slutar hon.

Alla säger att hon är sur när man borstar och håller på men mig gör hon inget, hon står bara och halv sover. Nästan ingen tycker om hon och inte är det många som ryktar hon. Hon är en fin tjej :)



Bild tagen härifrån


hiss!!!! ♥

Hissar mitt fina rosa schabrak! ♥

Göra en spökbild

Läs 100 gånger om du inte förstår! ;) Gjorde mitt bästa!
lilla fyrkaten högst upp i vänstra hörnet. Dra en markerning runt bilden och klipp ut. Högerklick.

GIMP lektion?

Varje dag när jag loggar in på min mail så är den proppad med mail från olika personer som frågar hur man redigerar/fixar bilder osv. i GIMP. Ids inte nåmer svara på era mail så jag tänkte att jag ska göra lite lektioner så ni kan kolla hur man gör ist för att fråga. Eftersom ni kanske inte alltid förstår allt jag menar.
'
Ska börja med det enklaste och så. Aja, men ni som behöver kan ju cheka in det.

bild ♥


dagligen

Tänkte skriva vilka bloggar jag lser dagligen. Alltså hela tiden varje gång jag är in på datorn.

Älskar denhär bloggen.

Den här bloggen är oxå väldigt bra.

Den här bloggen läser jag oxå varje dag. Bra skrivet och så.

Den här med brabra!

Läser sen DM & Linn O's blogg. Johannas G's blogg och typ tusen till men just dom här läser jag nästan varje dag.!


sorry!

Har inte bloggat som jag sa men är hos en kompis så har inte hunnit. Ska bloggga när jag kommer hem det lovar jag! Kommer då ett inlägg om den där lilla tävlingen! (:


Komsi, komsi

Kom till mamma! :) ett sjukt snyggt schabrak enligt mig, skulle passa så bra på Harry men lite för dyrt för mig.
Skulle vara snyggt med vita detaljer till :)


skolan

Syntes inte mina inlägg som jag skrev igår? Skumt! Iaf sitter jag i skolan just nu. Idag blir det inge stall för jag somnar så fort nån inte skriker eller slår mig. Måste sen plugga lite. Ska vara bra med att uppdatera idag.

Bloggar som sagt efter två tiden idag när jag kommer hem!

/ manalie

Jag är med..



Klicka HÄR för att komma till tävlingen och klicka HÄR för att komma till chevalridsport


Dagen

Vanlig tråkig skola idag, på bilden ska vi göra någon slags skrotfigur som är gjord av  skrot alltså vi ska återvinna saker som vi ska göra en figur/staty av. Ganska roligt, jag ska nog göra två händer som håller i massor av ballonger. Budskap släpp aldrig taget! Om någon/några/något du älskar håll kvar de och kämpa för de låt inte dom bara flyga iväg, kämpa så dom stannar!

Åkte till stallet sen sköte Fari <3 han är lite svullen och varm i vänster fram. Mockade, tvättade vk+k, blandade maten, fyllde vattenhinken, tog in han. Ryktade och gosade, satte kylgel och pussade godnatt.





TRÖTT!!

Sitter bara och gäspar just nu.. Kom hem från stallet för ett tag sen. Är hos mommo just nu. Ska hinna göra matten och sen engeskan. Sen ska jag hinna duscha oxå. Ska slänga in nått inlägg senare. Blir nog ganska snabba inlägg för har ganska mycket att göra ikv.

Iaf så for jag till stallet efter skolan. Mockade och spånade till C. Fixade och pysslade. Gosade och kliade medans han sov. Finfina prinsen ^^ ♥
Nattade och nu är jag här!


Fotografering

Tycker det är väldigt roligt att fotografera, eller jag älskar de! Det en härlig känsla att stå bakom kameran och kolla genom kameralinsen och trycka på knappen och höra klickandet. Sen komma hem och sätta sig framför datorn och kolla igenom alla bilder och börja redigera dom. Välja om bilden ska vara ljus eller mörk mm. GASH det  är en härlig känsla!
Jag har en nikon D3000 och den är väldigt bra att fota ute med men när jag fotar i ridhuset så blir bilderna korniga och det är ett väldigt liten del av bilden som kameran fokuserar på.
Om någon vill att jag fotar så är det bara och fråga :) ställer gärna upp, om jag har tid vill säga.

Några bilder som jag har fotat







kl 6

Ska hem från stallet 6 så bloggar mer efter det! Gjort 2 oufits och en hiss & diss. Sen blire lite mer. Angående bloggtävligen så kommer den upp ikv. :)



kudden..

Två tidsinställda ett till imon och ett till torsdag har jag fixat :) hinner ju inte blogga på torsdagar för sköter Ferrari och rider till åtta så på torsdagar är det tidsinställda som gäller för min del.
Skola idag inget intressant har hänt, haft sista musik lektionen för terminen. Och så har jag typ haft feber i skolan inte mått bra iaf.
Aja kudden väntar, snabbt och onödigt inlägg.




Imorron

Imon blir det nog ganska bra update från mig, har skola sen stallet sen hem vid sex tiden och plugga & göra matte. Sen kan jag blogga ganska mycket. Fast idag har jag ju ändå bloggat bra eller? Men kunde blogga lite snabbt tidigare på dan - Sunes box. - men då fick ni iaf veta vart jag höll hus!
'
Nu tror jag jag ska kolla på Ponnyakuten med mamma. Sen får jag se vad jag gör sen, kanske blir kudden!?
Eller just ja' jag skulle ju ordna till en blogg tävling! :D
Puss på dig min fina, lilla söta gulliga galna bästa prins ! ♥

outift

Det blir en outfit utan någon text för min GIMP särade sig så det blev bara bilder ist! Men det spelar ju väll ingen roll?

Ridning PARDA 17jan

Red som sagt Parda på kursen idag. Hon är väll inte den roligaste ponnyn att rida men hon blir fin till sist. Jobbade med volter i hörnen som uppvärmning. Gjorde sedan volterna i galopp.
'
Gjorde sedan skänkelvikning på ena långsidan och en volt i trav sedan galopp den andra långsidan. Skrittade sedan av och ledde in i stallet.
Bild lånad HÄR ifrån.

Ridsporten..

Jag vill börja med att gratulera Rolf-Göran Bengtson! Till er som inte vet så vann han jerringpriset igår och det är jag otroligt stolt över, att någon från ridvärlden får vinna! Han är otroligt duktig och han är värd de.

I skolan kommer vi alltid på något att diskutera eller prata om på rasterna och en av sakerna idag var just Rolf-Göran Bengtsons vinst.  En frågade vem han är och vissa tycker att det var helt fel att han vann bara för att han rider och då började jag tänka är det verkligen så dom tycker och gör alla de? Jag tror inte att dom i min klass som inte rider skulle tycka att de var fel om jag var lika duktig som Roffe och vann. Och vissa tyckte att de var fel att han vann för att dom inte kollar på ridsport, dom tyckte att Markus Hellner hellre skulle ha vunnit men inte tror jag att alla kollar på längdskidor heller.

Dom som säger att det inte är jobbigt att rida har inte rätt för när man rider så kan man inte bara hoppa upp på hästen och inte göra något, inte kommer hästen hoppa hinder på 160cm då och inte kommer den gå piaff den kommer kanske börja gå i skritt och lunka på i sitt eget tempo. Man måste använda benen, magen, ryggen mm. Jag kan omöjligt förklara för dom som inte rider hur jobbigt de är och hur mycket träning det krävs.

Det jag vill säga med de här är att man ska inte bara tro att vi är lata och sitter och latar oss en hel dag i stallet, jag borde ta på mig en steg räknare och se hur mycket jag går en dag i stallet skulle faktiskt vara roligt att få reda på de

Klicka HÄR om du vill se Rolf-Göran Bengtsons tal








Hoppning 16/1

Hoppning igår på fina Harry!  Började värma upp skritt, trav och galopp. Kringel krokar i alla gångarter, han var seg eller som jag sa seg som suddgummi fråga mig inte vart jag fick de ifrån :) han blev mer framåt efter ett tag. Vi började med att rida cavaletti på långsidan och hoppa ett räcke på andra långsidan, gjorde de några gånger, tränger inåt på vänster sida så de får jag träna mer på. Sen hoppade vi ett hinder på långsidan och ett på kortsidan. Är ganska nöjd ändå men i början kändes de jätte dåligt.
Bild från hoppningen kommer senare.
Bild från klubbtävlingarna istället :)



Sunes box

Haha trevlig rubrik alltså! Sitter i Sunes box och bloggar medans Jeanette mockar. Har mockat till clintan och blandat maten. Ikväll så blir det att rida och sen när jag kommer hem blir det att göra en jäkla massa läxor. Ska hinna blogga och duscha. Om jag inte hinner blogga sen så gör jag kanske det från mobilen. Får se när jag kommer hem.
'
Det där om statistiken, grymt awesome! Jag och Ellen är jätte tacksamma över Att ni kikar in på bloggen så ofta !:D fortsätt så :D ska ordna någon liten länk tävling till senare :) / manalie


bloggar

Mer bloggning ikväll! (:

goodgood!

Väldigt bra statistik igår, 107! Forsätt så! :D

16/01 2012

Tjaa! Skola som vanligt NO,slöjd, spanska och so slutade tre. Tog bussen hem, måste ju bytta buss och insåg att buss tiderna har ändrats och att jag inte hinner med bussen jag ska bytta till så de är bara och börja gå typ halva vägen.
Sitter och taggar för hoppträningen ikväll, åker dit vid halv 7. De är möte för föräldrarna ikväll också.




Hissar

Jag hissar glengordon schabraken en stor hiss till dom! Skulle lätt vilja ha ett men dom är lite dyra för mig när jag inte kan använda de så mycket




Hej!

Hej! De är jag som är Ellen, jag är 13 år. Har ridit sen jag var typ 8 år gammal.
Sköter en super fin häst som heter Ferrari som är 5 år fyller 6 i april. Han kallas för Fari och är oftast ganska seg förutom när man rider ut för då han fjantar sig för de mesta. Han är svart med  två vita kotor och en vit krona. Han älskar banan och att bli kliad bakom örat.
Har även en träning/tävlings ponny som står på klubben och heter Harry potter. Han är född år 2000, okänd härstamning. Snäll och alla småungar älskar han typ. I ridningen så är han lite lat och det kan kännas lite klumpigt när man rider han. Han är en D-ponny men vet inte mankhöjden.

Aja  lite snabb fakta om mig :)


Foto: Julia mattson pingi




hissar

Hissar domhär Eskadron schabraken. Tycker färgerna är snygga och snygg logga. Kommer helt klart att köpa ett sånt här schabrak!

Manalie Ejeklint

Tjenis Penis på er allihopa! Jag heter Manalie och har haft antalet många bloggar. Min senaste och mest besökta blogg var ManalieEjeklint.blogg.se. Men jag tycker det är så tråkigt att blogga själv så jag vill blogga tsm med nån. Ellen var den enda just nu så tog henne ;)
'
Nejnej men vi ska nog blogga bra och fortsätta så länge som möjligt. Vi går båda på ett stall som heter KirunaRidklubb. Och då kanske ni kan lista ut var vi bor ;) Men till sommaren ska jag för hoppningsvis flytta och skaffa mig en egen liten rund skogsmulle!
'
Jag och Ellen har nyligen blivit tävlings ryttare. Jag tävlar min favvo ponny Wanda tsm med en tjej som heter Jeanette.
'
Jag & Ellen kommer blogga så mycket som möjligt och ha roliga inlägg osv. Hiss & diss samt outfits ska vi försöka lägga ut varje dag. Vi blir grymt glada om ni kommenterar och besöker mycket. Följ gärna bloggen oxå. Lite om mig då, vi kan säga 10 saker om mig ;)
1. Jag är brunett och älskar det! xD
2. Jag sköter två underbara hästar Wanda & Eastwood.
3. Jag hatar dressyr.
4. Jag är 12 år gammal.'
5. Jag är född i Schweiz.
6. Jag gillar inte pizza.
7. Jag har en ful hund!
8. Jag ÄLSKAR det limegröna scapa schabraket.
9. Jag vill ha en ponny som är tjock och är busig.
10. JAG ÄR GALEN!
Höhöhö, lite om mig, xD

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0