Nu

Nu backen med caper mer blogg sen!!! /Manalie


Hoppning 27/2

Värmde upp med volter och tempoväxlingar, han lyssnade ganska bra jag men var tvungen och vara på den där vänster sidan som alltid vill tränga inåt. Han kändes ganska framåt och fin. Vi började hoppa ett räcke och en oxer, sen samma sak fast i andra varvet, gjorde de till en liten bana sen.

Gick jätte bra över förväntan! Tappade kontrollen på vänster sidan en gång bara och har börjat att "hitta knapparna". Vi hade bara hinder på en halva av ridhuset så vi hade chansen att skritta dom medans vi väntade på vårrann tur och jag tror att de är så han vill ha de. För jag fick mycket lättare fart på han. Sista gången så hade han jätte bra fart över kombinationen. Ska tänka på att få han rakare över hindrerna nästa gång. För jag glömmer ibland och rätta ut han när vi har svängt. Ska försöka börja få han och bytta galopp i språnget oxå. Annars är jag jätte nöjd :)




Bloggtävling!


Jag är med och tävlar! HÄR hittar ni inlägget och länk till chevalridsport


Hej

Nu tror jag min blogglust kom hem. Sitter dock i stallet på en bom.. Men imon så bloggar jag som vanligt efter stallet!/manalie


TAGGAD!

Hoppar ikväll, har inte några förväntningar men vill såklart att de ska gå bra. Är taggad till tusen!

Bjuder på en grym låt! Tryck HÄR för att komma till låten, funkar inte och få in den på blogg.se för mig som vanligt


LULEÅ!!

Längtar till nästa helg för då sticker jag till LULEÅ!! Eller ja åker till Haparanda på söndag och är i Luleå på måndag o tisdag. Kommer shoppa MYCKET! Vet inte om jag har skrivit de innan men annars så får ni väl stå ut med att jag skriver de dubbelt ;) Kommer gå på HÖÖKS i Haparanda och Luleå för de kanske inte finns alla grejor jag vill ha i Luleå :) Ska även på häst och fritid! Ska kolla med Amanda om de är nåt speciellt ja ska köpa till Harry oxå!


Köper säkert något till Fari oxå!



ojdå!?

WFT? Haalllow? Vad hände nudå? Vad äre här för skit? Woooopppiswa! Min blogglust for just iväg till Bahamas och tog ett break.. Den kanske kommer tillbax om ca sådär 300år? Mabybaby men om den har dragit får jag väll ersätta den? :D
so sorry, ska blogga JÄTTE MYCKET. Eller inte..
wft, ni ser ju (: Måndagar - tyyp noo bloggning! ;(
'
Soo soruy för att ni inte förstod nått av mitt awesome inlägg!..

tjugosjätte januari tjugohundratolv

Mycket har hänt denna dag men allt ska vi inte gå in på i detalj. Åkte ner till stallet vid halv tolv, fixade Cream och sen stack vi ut! Red till Manalies mommo och Amandas. Sen Nån gata till och tillbaks till stallet. Red på banan ett tag också.

Cream har inte varit med på en uteritt ses jullovet och hon var lite tittig, hon tyckte de var jätte rolig så hon sparkade lite bakut och hade allmänt roligt ;) Det är inte alltid det lättaste och hålla sig kvar när hon börjar ha roligt. Så ja jag flög av och även stiglädret hehe så duktig man är ;) Men hon sparkade bakut typ 4ggr i rad och jag tappade balansen (stog i lättsits) höll på att flyga av åt vänster men klarade mig, höll på att flyga över halsen men klarade mig sen så tror jag att hon bockade och på nåt sätt så fick jag båda mina fötter (med stigbyglar) på en sida och sen flög jag ner i snön och såg hon springa in i stallet. Gick in och hämtade hon och satte fast stiglädret sen ut igen och rida ner hon. Gjorde lite annat innan jag stack hem.


Cream bild tagen HÄRIFRÅN


uteritt 25feb Wanda! ♥

Red ut Wanda igår. Red runt på lombia med Amanda. Vi skrittade runt där i ca 20min. Sen red vi ett tag på banan. Amanda skirttade och travade och jag galopperade lite lugnt. Eftersom jag skulle galoppera mera idag. Så man måste jus spara på krafterna. ;) Gick iaf bra den korta stund vi red.!



topphopparna

Vi har inte bloggat så mycket de senaste veckorna. So sorry alltså! Men vi ska skärpa oss det lovar vi. Men Ellen ska åka bort någon dag senare så hon hinner nog inte blogga så mycket då. Manalie kommer väll blogga lika mycket som vanligt. Eller mer ;) Men iallafall så ni vet, vi har inte glömt bort att blogga utan bara haft tidsbrist! Så nu vet ni det!

Schabrak och annat tjafs!!

Har ägnat min kväll åt att leta schabrak och annan utrustring till Harry och mig. Har oxå kollat på tv och haft de mysigt :) hittade ett jätte fint schabrak som jag nog ska beställa. Fast inte än ska till Haparanda och Luleå nästa vecka på söndag o då ska ja på HÖÖKS och grangården och någon annan häst affär, vem vet kanske ja hittar allt ja behöver där ;) knappast ja hittar allt men lite shopping kommer de bli. Ska gå o sova nu annars orkar ja aldrig upp imon /ellen

Lördag!!

Lördag idag! Stallet vare som gällde för mig. Sköte Fari fixade och gosade. Gick runt med kompisar och hade skoj :)
Jag och Amanda tog ett ryck och fixade mannen på Harry. Tunnade ut den lite grann och klippte bort manen i nacken för han har väldigt tjock man och väldigt lång pannlugg så manen var bara jobbig att ha där så nu är den borta :) Blev väldigt mycket man som försvann fast om man tänker hur mycket man Harry har så var det inte mycket alls. Vi tar nog och fixar den lite bättre nästa helg kanske.

Ändrade planer för imon, ska åka till stallet och rida ut Cream med Manalie och Amanda. Kommer rida ut Cream varannan vecka och Harry varannan. Skoj skoj :)




Sweet! / Manalie


NOMNOM!

Denna tröja med ett mörkblått schabrak och rosa detaljer mums!!


Om någon skulle ha denna tröja och vill sälja så hör av er! ;) Tror inte den säljs längre så finns inte och köpa.


PUSSIPUSSI!!

Kom hem för typ en timma sen. Ikväll ska jag till en klasskompis som fyller år snart :) Imon stallet och sköta Fari, första grönt kort kursen oxå. På söndag så är jag hemma och sover tro ja ;) Bloggar mer snart




rosa outift



woooppa!

Bloggade inte igår, soo sorry! Men hade ganska mycket å göra, stan i typ 2h käka & shoppa lite, mommo sen, hem vid halv nio hemma vid nio kolla min kära HARRY POTTER sen kudden! Min gårdag ;) Har just kommit hem från skolan, slutade tjugo i två och bussen kommer tio över för att vi ska hinna byta om! Men snälla vi byter om på 10min! ;/ Aja ska blogga lite till sen ska jag upp till moffa, stallet och sen hämta P! (:



Tejenne

Bishops nu ner blogg sen! /mabalie


tomt i huvudet

Sköte Fari idag, fixade och pysslade. Ska ta och käka semla idag igen ;) Har problem att komma på nåt och skriva står helt still i huvudet




nytt!

Äntligen fått hem min kära väst! Hissar!


stalldag som vanligt då

Fixade som sagt allt med C som vanligt. Sitter nu o käkar lite godis såhär på en Onsda' kväll! Eller kväll och kväll men.. Ska plugga lite eftersom vi har prov imån. På magneter.. Och jag lovar, det är inte min grej! Ska blogga lite till och kolla andras bloggar ett tag!


älskar dig S K Y ♥


Hoppning 20/2

Hoppade Harry igår som dom flesta kanske har förstått. Värmde upp och han var seg som suddgummi men om jag drev mycket så gick han fint. Hoppade bockar på medellinjen i båda varven, vi skulle få med bakdelen och bogarna, få dom och landa i rätt galopp. Jag var inte riktigt med i matchen han gick som en banan kändes det som. Hoppade två banor sen oxå.

Det gick helt okej men farten var inte riktigt med hela tiden. Han hade jätte bra fart ibland men tappade den. Så jag fick vara på han nästan hela tiden. Blev såna där stanna och sen hoppa skutt ibland. På bockarna i banan så kom vi antingen för nära eller för långt ifrån så farten fanns inte kvar efter bockarna.

Barnorna var jätte roliga men det var inte de lättaste och få han och fatta vad han skulle göra i början. Bilder kommer när Manalie eller någon annan har lagt ut dom.

Kan som vanligt inte rita några bilder på banan för jag har inget program och fixa dom i. Och kan inte beskriva heller så klicka HÄR så kommer ni till en som har fixat barnorna ;)


outfit

Ganska så snygg outift enligt mig. Hittade min mapp med fullt med outifts så har en del outifts att ladda upp. Så ni kommer få se en hel del outifts & hissar & dissar samt kanske lite matchar på bloggen ett tag! Hoppas det duger iaf!


ridning fonzie 21feb (barbacka)

Ohhje, barbacka precis. På stallets värsta häst att rida barbacka på. Wanda är inte heller den bästa att rida på men Fonzie är seriöst fyrkantig längs manken. Gick iaf jättebra och kul var det också! Trots att jag var den enda i gruppen som red barbacka.
'
Vi gjorde volter vid A & C och ökade & minskade längs långsidorna. Han var riktigt fin och det var inte så skumpigt. Har också stallets skumpigaste häst, med & utan sadel ;s ;) Gick iaf jättebra! :)

Bild lånad härifrån.

Chill dag!

Fick sluta en halv timma tidigare idag, för vi var och pantade burkar efter skolan hade slutat för någon vecka sen. Så var hemma vid halv tre :) Sitter med engelskan och försöker göra klart den går tyvärr inte så bra..
Ska på massage senare idag kommer bli super skönt! Sköter Fari imon, så åker till stallet direkt efter skolan ska försöka hinna göra några tidsinställda.

Egentligen har vi tre svenska lektioner idag men på lunchen satt hela klassen och snackade så vi fick göra det hela lektionen efter lunch :)




HJÄLP TACK!!

Please help me!!! Vilket schabrak är snyggast/finast??


DETTA??

ELLER DETTA??


Bilder från ridningen




kmr mer!
/manalie

Home sweet home...

Har kommit hem för inte allt för länge sedan ätit mellanmål  och sånt. Gjorde varm choklad!!! Med grädde och marshmallows mums!! Ska ta och göra min spanska och sen försöka blogga lite mer. Sticker till stallet vid 6 tror jag, ska rykta och pyssla :)

Taggad jag är!! Hoppas på det bästa speciellt att han är framåt och att han vill hoppa inte bara att han hoppar för att han måste. Det är så mycket roligare om han också vill hoppa, han blir 100gånger roligare då. Men jag ska inte ha för höga förväntningar, då går det inte bra för mig.


Min snygga halsduk sticker ut lite lagom ;)


fixa

Har som vanligt inte hunnit blogga så mycket idag men jag brukar ju inte hinna göra det. Var med Naima ett tag efter skolan. Lite social med andra vänner måste jag ju. Har pluggat lite också. Ska ju hoppa ikväll så gör kanske bara två inlägg nu. Ska fixa nya namnskyltar nån dag här också. Kanske tisadg om jag hinner annars onsdag. Nu ska jag äta! :)

Kanske inte heller var den bästa bilden xD
/ manalie

Mysig uteritt!!

Snyggaste ponnien!!!



Bilder fotade av Lowa

Syns!!



Hörs senare idag!


10 random saker ni inte visste om mig

@ jag höll på att börja gråta när jag fick min kära iPhone som jag önskat i alla år.
@ jag tyckte larissas bädd (på 5 min) var as jobbig!
@ jag älskar att köpa täcken,benlindor, och allt annat sånt fast jag hatar att köpa träns och liknande.
@ jag hatar Ove Sundberg fast ändå älskar jag kontoret.
@ jag gillar ponnysar med små ben och ganska kraftiga och tjock mage och helst fuxar!
@ jag höll på att dö när mamma sa att jag ska få ponny på gården!
@ jag älskar när hästar bockar och skenar iväg!
@ jag älskar att ta in clintan när han har syk!
@ jag gillar Jim Carrey.
@ Kaffe är så grymt gott!!
/ Manalie


Tomorrow

Imon så ska jag till skolan som vanligt och göra läxan som jag säkert kommer få. Hoppar på kvällen oxå var ju sjuk i måndags när jag egentligen skulle ha hoppat, för er som inte har förstått så hoppar vi varannan vecka för att vi är två på varje häst. Nu ska jag kolla på ponny akuten :)




Kvällen

Sitter och kollar tv just nu. Har varit på datorn ett tag och läst lite bloggar. Gick som sagt hem i snöovädret. Ska kolla p-akuten & kontoret och sen ett tag på Wallander som jag brukar göra. Kolla tv alltså. Ska försöka blogga mycket imon. Hoppar ju på kvl. Aka nu ska jag kolla på Bolibompa!! / Manalie


Coolingar


Snygga vi är!! ;) <3


Uteritt i busvädret

Kom hem från stallet nyss, red ut och snackade med folk.
Red ut med Agnes och smugglan. Gick jätte bra dom var inte rädd för nåt eller när en plogbil kom baki så började Harry kolla vad det var som lät. Travade och skrittade på bolki i ca 45 min, sen tog vi nåt trav varv på banan och några galopp varv. Precis när vi kom till stallplan så kom Alma och Emilia oxå så vi red på banan med dom. Först var Harry först men han blir så seg då så Alma och Foxy fick gå först ist. Harry höll på att galoppera in i Foxy några gånger. Släppte så han fick springa i sitt eget tempo men fick ju förstås sakta in lite när han kom för nära Foxy. Skrittade och travade ner dom. Lowa fotade så bilder kommer så fort hon lagt ut dom :)

Var riktigt härligt och rida ut i snövädret de var varmt men snöade mycket. Hade för mycket kläder på mig som vanligt ;) Måste ta ut och fota Harry någon gång så jag får bilder, tänkte lägga ut någon fin bild på han men kom på att jag inte har någon ute bild på han.


Så det får bli en ganska fin bild när Manalie har skott han, de visste ni kanske inte att manalie kan sko hästar ;)


Fiket igen liksom!

Tjenistjenis, nu sitter jag i klubbis igen som jag gjorde för drygt 2h sen. Har gjort lite olika saker emellan det.

Släppte ut clintan i hagen vid tolv tiden. Fick mockhjälp av Amanda. Blandade maten och stod och snackade med henne när hon ryktade daphne.

Mockade till Wanda och tvättade vk+k. Sopade utanför henne oxå. Sådär ja! Nu vet ni vad jag har sysslat med idag! Som vanligt då ungefär. Sen efter resten blir det att plumsa hem i snön.
/ Manalie


Klubbis

Sitter i klubba och tjockar med mina vänner! Ska blogga mycket när jag kommer hem lovar det! Ska säga till Ellen att hon måste börja blogga bättre hon oxå! Ses seeeen guuys!/ Manalie


Smexig bild eller hur?


ridning Eastwood 18feb ♥

Red som sagt C igår, hann inte blogga om det igår. Men iallafall så red jag ca 1h i lilla. Han var grymt fin & duktig! Gjorde lite olika saker hela tiden xD Gjorde volter, skänkelvikning, slalombågar & framdelsvändningar. Han lyssnade på allt och var grymt fin! ♥
 '
Galopperade lite men gjorde mest travarbeten. Lite skritt och halter oxå. Skrittade av en längre stund och körde lite pallträning med hjälp av Ellen. Rolig häst, diggar pallen framför mulen men hatar den bakom benen.! Fixade sedan resten med finaste! ♥


okej ingen vacker bild men ni ska få se på finare!
/manalie

Hejsan!!

Jag har tyväär inte hunnit blogga idag för jag hann knappt hem innan jag skulle iväg till min kusin som fyller år idag och var där till lite innan tio, när jag kom hem så gick jag och fixade allt för att kunna gå och sova och nu ligger jag här i sängen och bloggar. Gillar inte att skriva såna här inlägg allt för ofta och känns som att det har blivit det. Just nu är det reall life som går först. mitt motto eller vad det nu heter är lev för nuet och inte för gårdagen eller morron dagen. Har varit i stallet idag fotade när manalie red C, fixade allt med Fari, ryktade och gosade i massor. Hade inte sett Fari på en vecka, saknade han verkligen det syntes på Ferari oxå att jag inte hade varit där på länge. Åkte hem och ni vet ju redan vad jag gjorde då :) //Ellen

Uschfyblä

Och uschfyblä igen!! Här har man bloggar under dagen men tror ni att de det syns??!! Nä såklart så gör det inte de!! De är så jobbigt när det inte funkar som de ska, ids inte skriva om allt dör jag är trött och ska gå å sova!! //ellen

Uschfyblä

Och uschfyblä igen!! Här har man bloggar under dagen men tror ni att de det syns??!! Nä såklart så gör det inte de!! De är så jobbigt när det inte funkar som de ska, ids inte skriva om allt dör jag är trött och ska gå å sova!! //ellen

Soooo sorry!

Inte bloggar idag men gör det imon är grymt trött nu. Imon blire å rida !;)) / manalie


team Wanda




bild tagen härifrån.
/manalie

ridning Eastwood 16feb

Red Clintan idag efter Elina hade longerat. Gick faktiskt rätt så bra fast än jag inte red så länge. Han var grymt snäll och fin!
'
Skrittade nått varv och travade sedan lite. Gjorde mest volter. Han bröjade efter ett tag söka sig lite neråt. Galopperade lite i höger vrav tror jag de var. Gjorde även volter då. Gjorde några halter och en långsida skänkelvikning.
'
Skrittade av och han värkade vara nöjd med sig själv! Tog in honom och borstade. Nattade och pussade xtra mycket! På lördag ska jag rida han igen. Tror jag rider inne. Ska kanske pröva dressyr sadeln om jag kommer upp i den ;)

/ manalie

Frissan!

Yess nu blir man ljusare ! / Manalie


hoffaa... ♥

Jag vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan dig..
Du betyder allt och jag måste ta vara på den sista tiden tillsammans med dig.
Det är ändå mindre än ett halv år kvar.
Du är min trygghet. Min själv. Mitt hjärta.
Aldrig någonsin har någon betytt så mycket som du gör.
Du är min vän. Min bästa vän. Du litar på mig, jag kan ligga brevid dig när du vilar/sover. Du bryr dig inte. Det är för att du är en del av mitt hjärta.
Någon annan kommer ersätta dig men det kommer alltid vara en tom lucka. En lucka som ingen kan fylla, bara du.
Du kommer alltid vara mitt C och jag älskar dig! Du får aldirg glömma mig! Du är ju mitt liv! Mitt allt! Vi har ju alltid funnits för varann! Förlåt mig, jag vill inte lämna dig men..
Älskar dig nu & föralltid! Bara några månader kvar med dig min fina.! Känns hemskt.. Du är bara bäst, på alla sätt! ♥
'
Du är obeskrivlig. Kom ihåg det.! ♥

stalldag

Gick till stallet efter en seg onsdag i skolan. Elina hade redan mockat så blandade maten och tvättade vattenkopp och krubba. Hängde med Agnes ett tag och gick sedan och tog in.
Ryktade och gosade. Tvättade benen. Nattade och pussade lite innan jag gick hem. Nyss så gjorde jag matten & pluggade lite magneter. Nu ska jag skriva upp en lista på allt som måste köpas till sommaren! Både på hööks, cheval, AB9an (stav). Kanske nån annan sida oxå!


Hurtig..??

Har gjort ganska mycket för att vara sjuk, pluggat, rensat bland mina tröjor kan säga att det var välbehövligt ;) fick inte ens igen lådan ordentligt och det var väldigt mycket som var för litet och sånt som har gått sönder. Okej jag har kanske inte gjort så mycket men mer än vad jag har gjort tidigare.





Utrustning till poonii!

Sitter och kollar på schabrak, träns, täcken, grimmor och allt möjligt till en ponny. Vi hade teori idag och lärde oss om sjukdomar och spbt. Bra att kunna sånt om man ska ha egen p och det händer nått. Mamma har tagit upp datan så bloggar mer imon :) / Manalie


Trött...

Sorry sorry för dålig uppdatering men har typ sovit halva dan och legat och kollat tv andra halvan. Blir och vara hemma imon också :( ska som sagt bli frisk den här gången.




Då, nu och föralltid ♥




Ridhandskar

Något som jag verkligen behöver är ett par ridhandskar. För dom jag har råkade jag dra sönder skulle ta av mig dom och då drog jag med kardborren  oxå, duktig man är! ;) så kardborren sitter fast på typ 1cm så dom funkar att använda men dom går nog sönder när som helst :) Vet inte vilka jag ska köpa, vill ha svarta för det passar till det mesta, vill ha ordentliga som kan kosta lite mer typ 300-400kr för jag vill inte köpa dåliga som går sönder på en gång utan dom ska hålla. Skulle kanske köpa två par ett par som är mer till hoppningen och ett par som är mer till när jag rider på kurs och sånt. Har ni några bra förslag? :)


Dom här har jag nu och dom är asgrymma!!
Kanske köper ett par likadana för dom är verkligen jätte sköna :)


Är jag seriös?


Hehe!

Man får vara onyttig när man är sjuk xD


Det  är en kaka med GRÄDDE eller kanske grädde med en kaka ;)


@ home

Egentligen så borde jag vara i skolan just nu men jag är sjuk :S och det är ''min'' vecka att hoppa men eftersom att jag är sjuk så får Amanda hoppa idag istället. Jag vill bli helt frisk och inte gå runt och vara halv sjuk men jag brukar bli väldigt rastlös och sitta hemma och då brukar jag gå till skolan nån dag för tidigt. Nä men allvarligt jag ska försöka att inte göra det :) Nu ska jag sätta på Pirates of the caribbean 2, blir nog några inlägg till idag.



Hiss!

Hissar detta schabrak. Har det själv och det är grymt snyggt! älskar färgen också. Så det blir en hiss för mig! / manalie


Awiiaiw!

Känner mig helt knäpp seriöst, bara vill blogga hela tiden! Går in på mobilen och in på bloggen. Bloggar ett litet kort ointressant inlägg som ingen ids läsa men jag bryr mig inte!

Är det mitt fel att jag just nu bara vill blogga! Har faktiskt inte hissat eller dissat nått på läge men jag ska göra det nu! Sitter ju på bussen i 15 min till så kan nog passa på att göra det ! :) / Manalie

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3249042/images/2012/pic_189156122.jpg" class="image">


Gomorron!

Om 10 min blire å dra till bussen! Skojj.. / Manalie


Sista inlägget för kvällen!

Seriös söndag kväll! Badad & kollat trassel för 12349 gången, käkat och surfat ihjäl mig på min älskade mini dator! Nu blir det snart kudden är grymt pömsig! Har förresten inte ens varit in på "den riktiga datorn" idag, kul å veta ! xD / Manalie


Iphone

Vill du ha en perfekt mobil så ska du skaffa iPhone. Alltså, seriöst man kan göra allt med den. Vilket man kan med samsung, Htc och alla andra men hur som helst är iPhone mer "äkta" enligt mig & 7000000 andra pers. I världen.
'
Bara alla appar du kan ha.! Jag har typ allt, eller inte men man får plats med hur mycket som helst också. I min xperia fick jag plats med 1000 Bilder & 8 spel. Här får jag kanske plats med 5000 Bilder & 200 spel. Om hela minnet är ex. 3m så har jag bara fyllt 10 cm av det.
'
Just nu sitter jag och skriver med mobilen. Vart jag än är kan jag blogga från mobilen. Jag kan checka in vad världen sysslar med på fb.
'
Folk snackar så mycket om att alla har ju iPhone. Men jaha? Då har ju alla hjärna och skaffar sig en awesome mobil!! iPhone äger mitt hjärta och såäre bara.
'
Nerver mind i find someone like you! <333333 / Manalie
'
'
'
Pssssssst! Äpplet är det bästa mes hela mobben!


Hihi!

Läste Ellens inlägg, yess grym är man ju ;) varit på Tågstation och sagt hejdå till Petter. Imon måste man till stallet och vara på banan. Ska fota allalihopa också.

Sitter och kollar ponnysar. Hoppas det har kommit en dröm ponny tills sommaren när man flyttar! Säkert! Chile och ha häst på gården alltså !;) nu ni, måste jag kika på tv för nu började Him på 6an! /Manalieejeklint


OH MY GOD!!

Manalie är bara för grym!! Hon har gjort en ny header :) om ni inte ser den så höger klicka och klicka på uppdatera! Nu har jag väldigt stor lust och blogga igen, har inte haft några nya idéer (inte för att jag har det nu heller) men nu ska jag försöka komma på nya roliga saker och har något på gång ;)



WE SHOOT FOR THE STARS!!



wanda uteritt!

Roligaste uteritten ever eller hur Amanda? ;) Idag var det värkligen underbart väder. Solen sken och det var inte kallt heller. For ut utan täckisar och hade bara en jacka och tröja. Frös lite sen då men xD

Vi red på bolki i ca 1timme. Plumsade lite i snön. Skrittade mest bara runt så dom fick vara ute i det härliga vädret. Lite tittig var hon ibland men ändå grymt lugn.

Men lugn var hon inte när vi galopperade på banan. - enligt mig skitskojj! Vi tog ett trav varv och sen ett lungt '' harry i täten'' galopp varv. Sen var W i täten! Hon cokade och jag tappade stigbyglarna. Men riktigt skojjsigt var det då! Skrittade av runt stallet.

(bild kommer som vanligt inte upp -.- )

/manalie


MOVIE TIME!!

Ska sätta på pirates of the caribbean!! Har bara suttit och chillat hela dan, inte orkat göra nåt. Lat man är ;)


Älskar Jack Sparrow även kallad Johnny depp. Han har alltid dom roligaste rollerna i filmerna tex Hattmakaren i Alice i underlandet, Willy Wonka i Kalle och chokladfabriken mm.


Tjeenis!

Åå vad skönt det är och duscha håret när man verkligen känner att man behöver göra de, och hela dan har jag känt mig som en ''flottkopp'' :) haha Manalie ;)  Men var i stallet hela dan iaf, sköte Ferrari. Mockade, blandade maten och fixade allt annat. När Lowa tog in Fonzie idag så blev Ferrari ensam och han tog sig ur hagen på nåt sätt. Sen när jag skulle släppa ut igen så stack han in i en annan hage. Vet inte riktigt vad han sysslade med tror han har lite mycket energi, han har inte gått något tuffare pass på någon dag.

Pratade med mina fina vänner också :)

Hade barnledning idag också ledde tara men behövde inte ledda nå länge för det var inte så många barn som skulle rida.




dagen

En snabb genomgång utav dagen. Mockade till Clintan och släppte ut honom. Blandade maten bäddade & spånade 1bal. Smorde tränset i över 1h. Grymt! Ryktade en halv timme och gosade. ' Satt i klubbis ett tag med mina fina vänner.! Gjorde en skum ''Ponnyn Jeanette & Manalie som skenar i ridhuset. Sen somnar på backen och får damp. Mm fint! Laddar upp senare! xD ' Ska blogga något inlägg till sen. Har en outift på g. Och en liten bildbomb från hoppningen och min & Ellens ute fotning. / manalie som inte kan ladda upp bilder just nu -.-

Jiiiiiha!

Bloggar mer på kvällen senare för just nu är jag med E.T. Aa, min kära vän alltså! Bäst liksom !! Hehe nu måste E.T phone home.! Ses sen <33 :')

Manallie


Ridning Ferrari

Fick rida Ferrari igår :) Lugnt pass, skrittade fram i typ 10 min från att jag gick till ridhuset tills att jag började trava. Började värma upp i alla gångarter med mycket volter. Sen lite paus och tränade på att ställa inåt och utåt på rakt spår först skritt och sen trav. I början så fattade han inte riktigt vad han skulle göra, så han började gå skänkelvikning istället. Men efter lite övertydliga hjälper så fattade han. Han var väldigt stel i vänster sida men det släppte lite efter ett tag. Gjorde samma sak i trav.
Han var väldigt pigg och när jag skrittade ville han börja trava nästan hela tiden. Så galopperade lite. Travade ner han och ledde han. Manalie var snäll och satt när jag red.


Inte bild från igår


Ridkurs Tara 9/2

Red Tara igår då, vi skulle jobba med serpentiner men det hann vi inte så det gör vi nästa vecka om hon inte kommer på något annat :) Vi värmde upp med en volt på varje kortsida efter ett tag så visade Hello hur man skulle sitta när man vill öka trav, skritt och galopp och när man vill sänka hastigheten. Var roligt och se hur stor skillnad det blev när hon satt stelt och när hon satt avslappnat. Vi hann inte göra så mycket mer.

Tara var lite små tjurig, hon ville tränga in på volterna och inte gå framåt, men jag fick vara på hon och vara tjurig tillbaka. Är ganska nöjd, men jag hade kunnat kämpa lite mer.




Sant enligt mig.

Tycker det är grymt jobbigt & onödigt med allt det här snacket som gäller ''sport''. Hmm.. Enligt mig är golf, tennis,hockey, pingis, badminton och alla de där sporterna inte sporter. Hallå?! Alla gnäller på att ridSPORT inte är någon sport, för '' hästen gör ju allt!'' Men jo tjena!
'
Om det ska vara sånt tjafs om vilka sporter som är en sport och inte så är RIDSPORT mest sport. Enligt mig alltså. Ex, golf? Aha ansträngade sport då! Typ hockey & ridning kan man ju iaf bli svettig i! 1. Ridsport/hästsport. Heter de hockeyspoort? Nä.
'
Okej alla killar i min klass! Upp och hoppa på Harry t.ex. Han går inte ett steg utan att man inte baknar till så han vaknar. Det krävs mer än vad man tror att kunna rida. Fälttävlan, hoppning, western,dressyr och allt sånt! Det krävs grymt mycket för att kunna få rida med en hatt på huvvet! Hur lustigt det än låter så ska det krävas livet på sporten!
'
Jaa! Kör 180cm med en häst och försök få både dig & hästen att vara kontrollerad och hoppintresserad. Om hästen går omkull.. Aa det är nog liite mer änsträngande än att Finland skjuter mål i Svergies."!?'
'
Alltså guys säg inte så mycket om hästSPORTEN innan ni inte vet nått om den. Visst att hockey kan vara dyrare än ridning men hallå? Vem bryr sig om vems utrustning är dyrast.? Hockeytöntar eller? Om ni bryr er om sånt då kan ni ju inte heller vara särskilt duktiga på hockey. Som sagt. Upp på hästen och lyckas. Kan om ni vill ger er en lycko spark i arselet!'

länkade av Lirran!

Yees! Linda i min klass har en blogg med ca 1964 besökare varje dag! Fråga mig inte hur hon lyckas men på nått sätt så.. ´Äaja frääsit alltså! Bloggar mer snart !
M A N A L I E!

Finaste!! ♥


Finaste, snyggaste och coolaste hästen som finns ♥


hoppning wanda 6feb 2012

Hoppade ju Wanda i måndas. Är inte grymt nöjd men var ju kul iaf. På upppvämmningen var hon pigg & bockade nån gång. Vi hoppade 2 & 2 runt på en volt. Asså vi hoppade sockerbitar i en volt. Hon var ashet men bara skojj. Sen hoppade vi några linjer och ibland fick hon dampfräser och bara stack men kul som sagt! ;P
'
Hoppade sen en liten bana på typ 80cm och två hinder var ärligt talat katastrof! Hon hoppade seriöst 2m ifrån hindret och jag hängde ju inte riktigt med. Men sen hoppade jag om och det blev betydligt mycke bättre. Höll oxå på att flyga av men höll mig fast! FÖRSTÅ manalie ejeklint höll sig kvar för en gångs skull.. hhehe..
'
Fixade resten med fin ponnii ♥

manalie

ridning fox 7 feb

Igår red jag Fox. Vi gjorde volter och givk över bommar. Det gick bra och han var lugn och avspänd. I skritten över bommarna började han fint på huvvet och trampade på bra med baktassarna. I galoppen höjde han direkt huvvet och stutsade fram med benen. Typiskt honom. Allt gick bra och är ganska nöjd med ridpasset.
bild saknas..

men tjenniis!

Typiskt just igår när jag kom på att jag faktiskt har en blogg så dampade datan typ pajj.. Den laggade fast på fb å jag ides inte vänta 45 år på att den skulle ladda färdigt så jag slog av den, & jag menar det SLOG av den.!..
'
Fast nu har jag mycket att skriva om. - Hoppningen i måndas - ridningen i tisdas och dagen idag. Sen en Hiss&diss & lite hoppbilder på mig själv!! :p 'yää' ♥
'
Nu ska jag komma på vilker passande djur jag kan köpa som ska heta Spike. Helst en katt som är svart/vit & har tappat ena delen av örat . - mmmmm nice drömm man har då! ' -.-
 


Rättvisa

Varför är världen så orättvis? Visa är super rika medan visa inte har några pengar alls. Visa har rent vatten i kran medan visa har flera kilometer till närmaste vatten och det är smutsigt. Visa barn får gå i skolan medan visa barn  arbetar på farliga platser. Visa har tillgång till gratis sjukvård medan visa dör av sjukdomar som egentligen hade kunnat botas med en spruta. 

Hur kan världen vara så orättvis egentligen? Hur kunde det bli så? Varför är dom i exempel Afrika fattigare än vi i Sverige?
Det finns många frågor men inte svar till alla.. Jag tycker att det borde vara mer rättvist, att alla har rent vatten och kunna äta mat tills man är mätt det är dom viktigaste sakerna och alla borde få det. Sen finns det mycket annat som alla borde få men vatten och mat är det man behöver för att överleva.



:o

datan har syk / manalie

Hihi ;)

Var lika kallt idag om inte kallare.. var -33 halv fyra när jag kom hem från skolan :o Första lektionen hade vi NO och då är vi i en byggnad precis brevid skolan och det var så kallt så vi ( jag och en kompis) satt i dunjacka och täckbyxor nästan alla andra satt med jacka. Vi hade en värmefläkt hela dan i klassrummet för att det var så kallt. Det hade räckt om det var -10 och mycket snö hela vintern men -30 är för kallt. Har pluggat lite och legat och halv sovit är jätte trött..  och jag som ska tills stallet snart kommer somna där. Äh nu får jag rycka upp mig! Andra gruppen hoppar ju idag så ska fodra och vara banbyggare. Kommer hem vid halv 9 - 9. Nä nu måste jag sticka så jag hinner till stallet :)
Tjaråå!





♥ dig!!

Finaste hästen!! <3<3 Älskar dig!!



♥ Finaste killen du kommer alltid att finnas i mitt ♥

Inga idéer...

Har verkligen inga idéer om vad jag ska blogga om har suttit väldigt länge och bara kollat på skärmen men helt utan idéer och sen får jag någon ide men när jag börjar skriva så låter det bara konstigt. Så om det inte är bra uppdatering från min sida så är det för att jag inte har något att blogga om. Om det är något ni tycker är roligt att läsa om så släng in en kommentar :)




Tjeenaa!!

Stallet idag också :) Ryktade och gosade med Harry, sen så stack vi ut i kylan. De var typ -27 men tog på mig dunjacka och många par byxor plus täckbyxor, Harry har så mycket päls så han fryser då inte ;) Men han fick ett ländtäcke, vi red på bolki i skritt och trav gick super förutom att smugglan inte ville gå sist. Jeanette följde också med och hennes ländtäcke tjorvade så vi fick stanna så hon kunde fixa de. Hästarna ville då inte stå stilla. De gick jätte bra annars en rolig uteritt som gärna görs om :) Lekte med clintans leksak hehe!!
Tog in Fari och pussade på han.




dagen!

Mockade & blandade maten till C. Fixade resten och tog in honom strax innan tre, var ju grymt kallt ute, 30-.
'
Ryktade och tvättade benen. Gosade ett tag och satte på täcket. Nattade & for hem med Lowa.
'
Nu ska jag ladda upp lite till bilder sen så ska jag blogga till och så. Ska kanske utnyttja EN av mina kära sparade outfits.
'
Ajaa, taggar för imon då! - Hoppning!

m a n a l i e

....

tomhet & ensamhet


men tur så finns du ♥
/ m a n a l i e


Åhh!

Sur man blir när man inser att ens fotoprogram inte funkar och man har ingen aning vilket man ska ta, för när man ska fixa gimp så kommer det antingen upp tusen olika sidor eller så kommer det upp en helt tom sida. Just nu hade jag behövt en duktig kompis som vet hur man fixar gimp eller Photoshop eller något annat bra program men inte photofiltre för det är inte min kompis. Så ni vänner som känner er träffade hör av er till mig så fort ni ser det här för jag är en snart desperat tjej på 14 somrar som verkligen behöver hjälp. För jag tänkte fixa ett inlägg till er läsare om min ridkurs i torsdags och då vill jag ha en ritad bild som visar vad vi gjorde för jag som ni kanske redan vet inte är så duktig på att förklara saker. Så nu kan jag inte fixa det inlägget. Sen har jag inte bloggat så bra i dag men det kan vara för att min mamma fyller år idag så GRATTIS MAMMA!! och för att jag har försökt fixa lite detaljer på bloggen men som vanligt så ger jag upp efter ett tag för att jag inte hittar vart man ska fixa de så om du är expert på att förstå mina förklaringar och är duktig på att koda bloggar så är du också välkommen att höra av dig hos mig men om ni är två stycken och en är duktig på att koda och den andra är duktig på att förstå mig så är ni också välkomna att höra av er. Det var nog ungefär det jag ville säga och hoppas att ni förstår vad jag menar för själv hade jag blivit jätte förvirrad av att läsa det här.



BRRRR!

Stallet hela dan ;) sköte Fari och gjorde lite annat roligt. Var ut och fotade med Manalie Clintan, Fari och Wanda fick vara fotomodeller :) Så bilder kommer då och då.
Älskar min underbara DUNVÄST!!! Så varm och skön älskar den, har alltid på mig den i stallet ;) Den kom på posten förra veckan typ och är super varm! Så den fick hjälpa mig och hålla värmen idag, har typ varit 25-30 minus brrrrr!!
Om det inte är alltför kallt imon så blir det och rida ut Harry med Agnes som rider smugglan. Vi rider väl på bolki ett tag, skritt och lite trav. Jag hoppas på lite varmare väder så man slipper förfrysa sig så fort man går utanför dörren!
Manalie ska nog ställa upp som fotograf så jag får lite nya bilder på han också :)


Finaste killen!! <3



tävling


http://stockholmsjenna.se/?p=5419
/manalie

puuuussi! ♥

finaste ♥

manalie ♥


Älskar bilden på nått sätt ♥ Kanske är det för att världens finaste ponny är med! ♥
/ manalie

Revenge!!

Hämnden är ljuv!!




<33

Sista skoldagen är avklarad :) Vi hade prov sista timmen tror det gick ganska bra. Drog till Linn sen och hade det skoj, sjöng singstar gryma vi ä!! Hittade på lite annat roligt innan jag åkte hem.
Sköter Fari imon och tror jag tar med kameran och fotar. På söndag blir det och rida ut Harry :) hoppas att det har blivit liitee varmare då för annars fryser jag ihjäl! Brrrrr

Manalie hämnd kommer!!! I have my eyes on you! ;)

'


hihihihihihi!

Jag & Ellen är grymt nöjda över våran statistik (iaf jag) och det är underbart att se att ni faktiskt mejlar & kommenterar rätt så mycket! Grymt skojjigt! Fortsätt så! Det är för eran skull vi har bloggen inte för någon statistik, sponsor plats eller nått liknande.
'
Grymt kul att se att ni faktiskt diggar bloggen! :D ♥ Och på 17 dagar har vi skrivit 100inlägg! Älskar er underbara bloggläsare ♥

dissad outfit


blää..

Tycker och tänker

Tänk om alla tyckte som alla andra gud så tråkigt!! Om alla hade likadan frisyr om alla hade likadana kläder om alla tycker precis samma sak. Om tex alla skulle ha samma kläder, då skulle ju inte någon sticka ut och det hade varit allmänt tråkigt. Jag själv hade inte tyckt att det var så jätte roligt när man till skolan och ser att någon har på sig likadana kläder tråkigt värre.
Om alla hade tyckt precis likadant så hade de ju inte vara några krig iaf och inte lika mycket skit snack och mobbing. Men tex om man i skolan ska diskutera något och alla tycker exakt likadant så blir det ju inte någon diskussion.
Man ska absolut inte mobba någon för att dom är annorlunda, för alla är speciella och det är bra så. Sen kan man vara speciell på ett annat sätt också men det ska jag inte gå in på.

Det finns för och nackdelar med att alla skulle tycka likadant men jag själv tycker nog att det blir bäst om alla är olika och att alla tycker olika.

Om man ska gå in på hästrelaterat med det här så tycker jag att det skulle vara otroligt tråkigt om alla tyckte likadant. Om alla hade likadana hästar och gillade samma häst/hästar. Om alla skulle ha likadan utrustning det skulle vara så otroligt tråkigt.

Så gott folk stå för eran åsikt för den är speciell och det kommer alltid vara någon som tycker att den är konstig men det kommer även finnas dom som stöttar åsikten också.


stallet

Har varit i stallet och fixat allt med clintan. Ryktade Wanda i 85 min. Var ut och fotade en massa bilder så nu blire å ladda upp mke!
'
Imon blire oxå stallet o sköta Clintan. Bloggar något mer inlägg senare på kvällen. Kanske kommer nån outfit sen oxå eftersom jag hade laddat upp med ganska många outfits. Hehe, igår gjorde jag 13 stycken till outfits! Snacka fördriva tiden! ;)
 Ses ♥

bloggtävling

Bli bildlänkad i en månad. Den som listar ut vad bilden är blir vinnare. Så kom igen! Dehär måste ni kunna!
'
'
* Kommentera inlägget om vad du tror det är. & du får endast kommentera inlägget en gång!

Lista ut nu vad det är ! ;)

outfit


Triiist men ändå nått..

häääääst bildbomb

Har inget att blogga om så här kommer en fet bildbomb!











2 dagar

Det här var 2a dagen jag var i skolan. Jag har ju varit sjuk resten av veckan. -.- Iaf hade vi två prov... Aja hoppas jag klarade de, Johanna skulle vara snäll med rättningen så.. :) Men ikväll komme Sky ♥ Då får jag äntligen pussa på min lilla hårige stalker! He.. Aja ses seen ! (:



?

Om nån snackar skit om dig och du snackar tillbax med någon annan att personen är helt Cp osv. Då är du ju likadan? Är man inte det? Om jag snackar skit med nån annan om nån ex. Ellen. Och sen så snackar Ellen skit om mig då är man ju ändå lika rutten som den andre.? Eller är man helt oskyldig.?
'
Har jag rätt eller är jag helt ute och cyklar eller?


Hahhaa!!

Du trodde de var min enda bild va??!! Tro mig jag har många fler och när jag säger många menar jag verkligen många!! Hahhaaha ;) <33 / ellen

I only will be stronger and stronger, the more crap I get

Ja så är det jag kommer bara att bli starkare och starkare ju mer skit jag får! Jag har fått skit länge, det kan vara att någon snackar skit, vad som helst egentligen men jag kommer fortsätta att bli starkare. Jag har hållit på att sjunka ner många gånger och inte orkat mer men jag har kämpat. Det har hållit på väldigt länge och ingen vet nog allt som har hänt, jag ville bara försvinna och inte komma tillbaka. Men man ska kämpa.

Man kan inte sluta tänka på vissa saker dom kom upp igen och igen och igen. Det är så otroligt jäkla jobbigt. Det enda man vill är att glömma, men det går inte. Efter ett tag så tänker man inte lika mycket på det iaf. Men i början så är det hemskt det kommer i huvudet om och om igen. Man mår inte alls bra det är så jäkla jobbigt speciellt om man ska träffa personerna/personen som gjorde de eller om man själv gör något så mår man nog inte bättre heller.
Sen lär man sig att inte ta åt sig av allt, man lär sig att vissa snackar i nattmössan och några bara är avundsjuka.

Det har hänt mig och många andra tror många känner likadant som mig när det händer.



HÖÖK'S

Som dom flesta säkert vet så har HÖÖK'S släppt vårkollektionen och det finns både fina och mindre fina saker.
Ska kanske beställa till Harry, fast inte än utan väntar nog ett tag man skulle vilja ha

de här täcket


Ska kanske beställa ett schabrak också fast inte från hööks utan blir någon annanstans ifrån :)



Havrepappa

Tycker att Havrepappa kan ha bra åsikter ibland och han skriver bra. Han kanske inte skriver så många inlägg men när han skriver så gör han det bra det HÄR inlägget var väldigt bra och roligt :) vet inte om man ska säga att han skriver inlägg alltid utan ibland är det typ krönikor och sånt.


Waaaaaaammmmm!




hämden är ljuv!!

Vänta bara Ellen! ;)

BLÄÄÄ

Usch, fy och blä vad jobbigt det är och plugga inget man vill göra frivilligt! Har gjort allt hade behövt räkna matte också men vet inte om jag orkar. Imorgon så är det stallet som gäller men har fixat tidsinställda som kommer, så de blir inte helt tomt här :) Nä tror faktiskt jag ska gå och sova har sovit dåligt hela veckan. Nä kudden du behöver inte vänta länge till!


Bjuda på sig själv var det va??!! ;) gulleplutt <3


Orkar inte mer..

Idag är det en sån här dag när jag inte orkar mera inte vill längre. Bara vill stanna hemma inte gör något. Men hur skulle det se ut om jag sket i att gå till skolan sket i läxorna sket i ALLT. Det funkar inte så har lärt mig det, men man kan alltid önska, önska att man inte var här önska att man får göra som man vill och inte att någon ska bestämma över en eller att behöva ha några regler bara för en dag. En dag är det så jäkla svårt att få det en ynka liten dag av alla 366 dagar på detta år, har inte fått en enda sån dag på mina 4 982 dagar. Inte för att jag räknar med att få det men bara en ynka fast en halv dag. Det hade varit så skönt att bara få slippa göra som någon annan vill eller slippa alla regler här och där. Finns ju regler överallt. Nä sköt hade det varit och slippa allt ett tag och bara lyfta från marken och flyga runt ett litet tag.
Tänk och få flyga runt lite grann och slippa höra alla gnälla alla jobbiga saker, att alla kunde bete sig som man själv ville ett tag så man slipper bli sårad så man slipper bli plågad så man slipper bli skjuten. Menar inte att jag blir det men att alla som blir det slipper det så man bara kan gå runt och ta det lugnt ett tag. Pratar nog om många när jag skriver det här.
Tänk att få slippa att förlora någon man älskar, dom man vill hålla nära borde man få hålla kvar ett tag till. Det är dags att någon gång släppa taget men tänk så är man inte redo tänk så vill man ha kvar den ett tag till, ett litet tag till. Man vill inte alltid, men ibland är det jobbigt och se sanningen i vitt ögat och släppa taget, det är då man ska ha sina vänner ens vänner som hjälper och stötar som inte är jobbiga utan bara så att man vet att dom finns.


...

When nothing goes right go left.

snark

Just de ja! Jag lovade ju att blogga mycket idag. Men efter första inlägget satte jag på en film och mös under täcket! Efter det somnade jag & nu kanske jag borde äta lunch.. Fast när man är sjuk är man inte så hungrig. Har suttit/legat  på samma ställe hela tiden. Från 9 på morronen satte jag mig i soffan och har inte flyttat på mig! xD Nu måste jag skärpa mig !! :pPpP
♥ dig!

bloggar

ftersom jag är sjuk idag oxå så ska jag uppdatera riktigt bra! Ska senare på dagen göra ett åsitkinlägg. Vet inte om Ellen är i stallet idag så om hon inte är det så bloggar hon väll också ganska mycket. Har gjort färdigt 8st outfits igår så har en massa att ladda upp ;)
'
Saknar mina fina pållar gryymt mycket! Nu måste jag bli frisk så jag kan gå till stallet & pussa på dom. Vet inte riktigt om jag kan ställa mig upp nåmer! Snurrar i skallen så det känns som att jag just åkt nån snurr karusell 5gånger! Aja jag får väll krypa överallt då!

ProffsfotarN MOA!

RSS 2.0